Hafta İçi: 9:00 - 18:00

2023 YILI RAMAZAN FİTRESİ

MEYDANAŞEVİ FİTRE DAĞITIMI HAYIRSEVER HALKIMIZIN MEYDANAŞEVİ VAKFI VE MEYDANAŞEVİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİNE VERMİŞ OLDUKLARI 2023 YILI FİTRE BEDELLERİ İHTİYAÇ SAHİBİ KİŞİ VE AİLELERE ORANTILI OLARAK BUGÜN DAĞITILMAKTADIR.HAYIRSEVER HALKIMIZA İHTİYAÇ SAHİBİ KİŞİ VE AİLELERİMİZ ADINA MÜTEŞEKKİRİZ

Halk arasında fitre diye bilinen fıtır sadakası (sadaka-i fıtır); insan olarak yaratılmanın ve Ramazan orucunu tutup bayrama ulaşmanın bir şükrü olarak; dinen zengin olup Ramazan ayının sonuna yetişen müslümanın, belirli kimselere vermesi vacip olan bir sadakadır   Vacip oluşu, sünnetle sabittir  
Kişi, kendisinin ve küçük çocuklarının fitrelerini vermekle yükümlüdür. Hz. Peygamber, köle-hür, büyük-küçük, kadın-erkek her müslümana fitrenin gerektiğini ifade etmiştir (Ebû Dâvûd, Zekât, 20).
Fıtır sadakasının vacip olma zamanı Ramazan bayramının birinci günü olmakla birlikte, bayramdan önce de verilebilir. Hatta bu daha faziletlidir. Bununla birlikte, bayram günü veya daha sonra da verilebilir. Ancak, bayram namazından önce verilmesi müstehap kabul edilmiştir.

Fitrenin hedefi, bir fakirin içinde yaşadığı toplumun hayat standardına göre bir günlük yiyeceğinin karşılanması, böylece bayram sevincine iştirak etmesine katkıda bulunmaktır.
Günümüzde fıtır sadakası miktarının belirlenmesinde, kişinin bir günlük (iki öğün) normal gıda ihtiyacını karşılayacak miktarın ölçü alınması daha uygundur. Kişi dinen zengin sayılanlara, usûlüne (anne, baba, dedeler ve nineler), fürûuna (çocuk ve torunlar) ve eşine fıtır sadakası veremez. Fitreler bir fakire verilebileceği gibi, birkaç fakire de dağıtılabilir.  Ancak bir kişiye verilen miktar bir fitreden az olmamalıdır.